Kniha, ktorá prichádza na trh v slovenskom preklade, od svojho originálneho  vydania v r. 2006 vyšla už v 9 jazykoch, ako pokračovanie knižného bestselleru  tých istých autorov „Výživa ako zbraň proti rakovine“.
Autori publikácie sú  vedecké osobnosti v oblasti výskumu prevencie rakoviny. Obaja pôsobia na  Quebeckej univerzite v Montreali a sú vedúcimi pracovníkmi Laboratória  molekulovej medicíny Centra onkológie Charlesa Bruneaua, ktoré sa dlhodobo  zaoberá možnosťou prevencie vzniku a šírenia rakoviny pomocou bežných  potravín.
Bohato farebne ilustrovaná publikácia, s množstvom dokumentačného  materiálu prináša ďalšie informácie nielen o rakovine, ale aj o obezite vo  vzťahu k výžive, ako kľúča k ich prevencii.
Významným prínosom knihy je  zaradenie 160 originálnych receptov na prípravu širokého spektra jedál, v zmysle  propagovanej zdravej výživy.V selekcii týchto jedál sa zohľadňovala požiadavka  na dostupnosť surovín, jednoduchosť prípravy a vynikajúcu chuť.
Je to  seriózna publikácia, napísaná zrozumiteľnou formou, ktorá zaujme každého a môže  byť prospešná všetkým, ktorí chcú rakovine predchádzať, alebo s ňou bojovať.
Najpredávanejšie
Vojtěch Mornstein, Jiří Dostál, Iva Slaninová - vyd. Masarykova univerzita
MU0453
Pavel Michálek, Jan Bláha, Jan Kunstýř, Michal Pořízka
KA1699
