Úvod »Urológia» Urológia a urologické ošetrovateľstvo


        

Urológia a urologické ošetrovateľstvo

Magdaléna Svatová, Ivan Minčík a kolektív

img

 

Dostupnosť: rozobraný titul
Číslo produktu: PU6579
Výrobca: Prešovská univerzita
Rok vydania: 2012
Počet strán: 239
Väzba: tvrdá
EAN kód: 9788055506579
naša cena bez DPH : 23,32 Eur (702,48 Sk)
naša cena s DPH (10 %):
25,65 Eur (772,73 Sk)

Kompletné špecifikácie

Urológia je chirurgický vedný odbor, ktorý sa zaoberá diagnostikou a liečbou, ale aj prevenciou a výskumom ochorení, vrodených malformácií a úrazov urogenitálneho systému u mužov a žien. Urologické ošetrovateľstvo je aplikovaný klinický odbor ošetrovateľstva, ktorý sa zaoberá prevenciou, ošetrovateľskou starostlivosťou a rehabilitáciou chorých s ochoreniami orgánov močového systému u mužov a žien, ako aj ochoreniami pohlavných orgánov u mužov.

Táto vysokoškolská učebnica poskytuje v jednotlivých kapitolách všeobecnej časti poznatky týkajúce sa  anatómie a fyziológie urogenitálneho systému, príznakov urologických ochorení, urologickej diagnostiky, alternatív modernej liečby a operacií. Súčasťou všeobecnej časti učebného textu je manažment perioperačnej ošetrovateľskej starostlivosti a všeobecné východiská ošetrovateľského procesu pri urologických ochoreniach.

Špeciálna časť sa zaoberá klinikou urologických chorôb, komplexnou ošetrovateľskou starostlivosťou o pacientov pri vybraných ochoreniach urogenitálneho systému, vrátane edukácie pacientov. Samostatná kapitola je venovaná detskej urológii, odboru nefrológie a manažnentu ošetrovateľskej starostlivosti o dialyzovaného pacienta.

Budúcnosť ošetrovateľstva je v rukách jeho dnešných, či budúcich študentov. Čím vyššia bude kvalita a erudovanosť ich prípravy na výkon budúceho povolania, tým vyššiu úroveň kvality bude vykazovať poskytovaná ošetrovateľská starostlivosť.

Učebnica je určená pre študentov ošetrovateľstva a príbuzných zdravotníckych odborov, ale aj pre zdravotnícky personál v klinickej praxi.

 

Vysokoškolská učebnica, formát B5, počet strán: 239 /34 farebných/, väzba šitá, tvrdá.

YTc1ZGU4Y