Úvod »Psychológia» Dlhodobá psychodynamická psychoterapia


        

Dlhodobá psychodynamická psychoterapia

Glen O. Gabbard - vyd. Vydavateľstvo F

img

 

Dostupnosť: rozobraný titul
Číslo produktu: VF2299
Výrobca: Vydavateľstvo F
Rok vydania: 2005
Počet strán: 215
Väzba: mäkká
EAN kód: 9788088952299
naša cena bez DPH : 13,12 Eur (395,20 Sk)
naša cena s DPH (10 %):
14,43 Eur (434,72 Sk)

Kompletné špecifikácie

Prvý z piatich zväzkov v novátorskej sérii Jadrové kompetencie v psychoterapii. Tento neobyčajne praktický text od renomovaného odborníka uvádza študentov a profesionálov do základných princípov dlhodobej psychodynamickej psychoterapie, so zameraním na dlhodobú dynamickú prácu s dospelými v individuálnej terapii.

Na rozdiel od iných textov, tento kompaktný zväzok vychádza z autorových skúseností s učením nových terapeutov a je teda priamo napojený na typy študijných problémov postretávajúcich študentov, ktorí použijú túto knihu.

Použijúc klinické príklady, autor ukazuje, ako aplikovať kľúčové princípy psychodynamickej teórie na rôzne klinické prípady a ako sa vysporiadať s dilemami, ktoré sa často objavia v psychoterapeutickej práci.

V jedenástich stručných kapitolách autor odhaľuje všetko zo základných psychodynamických princípov hodnotenia pacienta, začínania a ukončovania terapie, intervencií, cieľov a terapeutického pôsobenia, odporu, protiprenosu a fantázií/snov, píše aj o vhodnom použití supervízie a merania (úrovne) jadrových kompetencíí, ako je to určené smernicou Residency Review Committee for Psychiatry.

MzE2N