Úvod »Medicínske slovníky a príručky» Aplikovaná sociálna patológia v sociálnej práci


        

Aplikovaná sociálna patológia v sociálnej práci

Andrej Mátel, Milan Schavel

img

 

Dostupnosť: rozobraný titul
Číslo produktu: VSSA0095
Výrobca: VŠ Sv.Alžbety
Rok vydania: 2011
Počet strán: 441
Väzba: mäkká
EAN kód: 9788081320095
naša cena bez DPH : 16,36 Eur (492,97 Sk)
naša cena s DPH (10 %):
18,00 Eur (542,27 Sk)

Kompletné špecifikácie

Publikácia ktorú máte v rukách je jednou z mnohých, ktoré vznikajú prostredníctvom autorských kolektívov pedagógov aj praktikov na pôde vysokých škôl. Cieľom všetkých je priblížiť študentom, ale aj odborníkom z praxe a kolegom z iných profesií, odor sociálna práca, pomôcť tak aj jeho identifikácii a potvrdeniu jeho autonómnosti medzi ďalšími profesiami, ktoré sa orientujú na riešenie sociálnych, zdravotných a iných problémov človeka.

V oblasti sociálno-patologických javov sme sa dosial stretli s publikáciami, ktoré mali len teoretický charakter. Našou snahou bolo nájsť prepojenie medzi sociálnou patológiou a sociálnou prácou tak, aby najmä študenti sociálnej práce mohli postupne v praxi konkrétne identifikovať svoje kompetencie pre prácu s cieľovými skupinami klientov u ktorých sa sociálno-patologické javy prezentujú.

Práve aplikačná prax, teda prepojenie medzi teóriou a praxou, môže pomôcť hlbšiemu vymedzeniu sociálnej práce ako spoločensko-vednej disciplíny. V Slovenskej republike sa práve v tomto období vytvára platforma pre vzájomnú diskusiu medzi odborníkmi na teóriu, vzdelávateľmi a praktikmi sociálnej práce. Výsledkom by malo byť skvalitnenie odboru sociálna práca a posilnenie jeho opodstatnenosti pre sociálnu prax.

ZWViZTF